Burnout en boreout. Hoe zit dat nou precies?

Burnout en boreout. Hoe zit dat nou precies?

Hard werken en hard rennen. Lekker efficiënt werken om nog meer werk in de beschikbare uren te kunnen stoppen. Want het moet af. Ook die taak die niet zo leuk is toch maar even erbij doen. Want anders blijft het misschien wel liggen. En als ik maar goed mijn best doe, dan komt het ook wel af. Het is toch hip om druk te zijn? Druk zijn is leven, toch? Dus ren je nog wat harder. En nog wat harder. En nog een tandje erbij in die extra drukke week. Daarna wordt het wel weer wat rustiger (wat het eigenlijk nooit wordt..). Totdat je omvalt en verbaast achterom kijkt; hé, er is geloof ik iets toch niet helemaal in orde...

Het is mij twee keer overkomen. De laatste keer ben ik er het meest van geschrokken. Ik deed al zes jaar hetzelfde werk en vond het inhoudelijk nog steeds heel leuk. Dat ik zo gestrest was dat ik omviel, zag ik niet aankomen en het voelde ook anders dan de eerste keer. Ingrijpender, vooral emotioneel. Want ik deed nu echt wel wat ik leuk vond en ik snapte niet waarom ik toch weer ziek thuis zat.

De eerste keer had ik een burnout. 
De tweede keer een boreout. 

Wat is nu het verschil?

In de KernTalentenmethode werken we met sterke, halve en kleine KernTalenten. Sterke KernTalenten geven je energie, halve zijn neutraal en kleine KernTalenten kosten je energie. Iedereen heeft een unieke combinatie van sterke, halve en kleine KernTalenten.

Burnout ligt op de loer als je in je werk veel aangesproken wordt op je kleine KernTalenten. Je kunt de werkzaamheden best wel uitvoeren, maar je beleeft er niet echt plezier aan en hebt ook moeite om te groeien in die vaardigheden. Dit zijn de taken waar je tegenop ziet en het liefst aan een ander zou overlaten.

Boreout ligt op de loer als je minder dan 70% van je sterke KernTalenten in je werk kwijt kunt en zeker als je allersterkste KernTalenten niet worden aangesproken of zelfs afgeremd. Als je niet mag gaan lopen op taken die je graag doet omdat bijvoorbeeld een ander ervoor verantwoordelijk is, of omdat jouw visie op het werk niet wordt gedeeld door je collega’s en baas.

Komen er al voorbeelden uit je eigen situatie bovendrijven?
Waar ligt voor jou het gevaar: burnout of boreout?