Als je ziel zich verveelt

‘Vechten tegen verveling-gevangen in een bore-out’ van Frouke Vermeulen gaat over hoe je terecht kunt komen in een bore-out. En hoe het negeren van de signalen, net als bij een burn-out, leidt tot stress en ziek thuis komen te zitten.

Mijn collega-analist Ageeth van der Velden schreef er een artikel over, hoe dat proces van afglijden verloopt. En hoe inzicht in je KernTalenten je kan helpen om een bore-out voor te zijn of eruit te komen als je erin terecht gekomen bent.

Lees het gehele artikel van Ageeth hier, via de website van de Beroepsvereniging KernTalentenanalisten Nederland.

Waarom vind ik dit zo’n mooi artikel?

Ik heb het zelf meegemaakt, een bore-out. En ik heb toen ontdekt dat een bore-out moeilijker herkenbaar is dan een burnout. Ik deed namelijk echt wel leuk werk, en toch knelde het. Nadat ik ziek thuis zat, bleek dat ik een aantal belangrijke sterke KernTalenten niet in mijn werk kwijt kon, en dat deze zelfs actief werden afgeremd. Niet om me te pesten, maar gewoon omdat er voor een andere manier van werken was gekozen op mijn afdeling. Toen ik dat eenmaal door had, kon ik ook zien dat blijven voor mij geen optie was.

Het artikel laat zien dat verveling net zo schadelijk kan zijn als overbelasting. Omdat werk doen dat niet bij je past, linksom of rechtsom, uiteindelijk ervoor zorgt dat je ziek wordt. En omdat het belangrijk is dat je jezelf serieus neemt als je motivatie stokt.